Vattenfelsbrytare

Vattenfelsbrytare – ditt självklara skydd mot vattenskador

Att låta installera en vattenfelsbrytare i ditt hem är det bästa du kan göra för att minimera risken att drabbas av besvärliga och kostsamma vattenskador. 

Den stänger nämligen automatiskt av inkommande vatten till huset vid ett eventuellt läckage. En vattenfelsbrytare är därför en smart försäkring för ditt hus, och något som även försäkringsbolag värdesätter och ofta belönar med lägre premie.

Som auktoriserad VVS-firma ser vi till att din villa, radhus eller lägenhet utrustas med marknadens bästa vattenfelsbrytare. Kontakta oss för att boka tid som passar dig – eller om du har frågor kring hur du skyddar din fastighet från vattenskador.

Varför skaffa vattenfelsbrytare?

Ett rör som spricker kan orsaka översvämning i hela ditt hus. Faktum är att de allra flesta vattenskador i hemmet beror på läckor i vattenledningar och kopplingar. Inte sällan går det inte att bo kvar i bostaden under saneringen efter en omfattande vattenskada.

Vattenfelsbrytaren installeras vanligtvis direkt efter vattenmätaren på inkommande vatten och tack vare den slipper du få stora vattenskador. Vattenfelsbrytare är både en klok och förebyggande åtgärd samt smart investering för fastighetsägare och villaägare. Med tanke på att vattenskador utgör den enskilt största skadekostnaden i våra bostäder finns det ingen tvekan kring varför detta är en investering värd att överväga. Vattenfelsbrytare är skadeförebyggande: Vattenfelsbrytaren övervakar kontinuerligt vattensystemet och kan snabbt upptäcka onormala vattenflöden. Vid läcka kan den stänga av vattnet omedelbart, vilket minimerar risken för omfattande vattenskador och därmed också reparationer och kostnader.

Vattenfelsbrytare sparar tid och pengar: Genom att förhindra stora vattenskador kan du undvika kostsamma reparationer och ersättningskostnader för skadade ytor. Dessutom minskar risken att temporärt behöva bo någon annanstans medan reparationer pågår.

Vattenfelsbrytare ger trygghet och sinnesfrid: En vattenfelsbrytare är en försäkring som ökar känslan av trygghet, genom att skydda hemmet mot potentiella vattenskador – även där du inte är på plats. Vd ett eventuellt läckage kan vattenfelsbrytare automatiskt stänga av inkommande vatten till huset.

Vattenfelsbrytare ger försäkringsfördelar: Många försäkringsbolag erbjuder rabatter eller fördelaktigare villkor för fastighetsägare som har en vattenfelsbrytare installerad. Något som kan ge lägre försäkringspremier.

Så fungerar en vattenfelsbrytare

Stora skador uppkommer av små vattenläckage från rören. En vattenfelsbrytares uppdrag är därför att övervaka vattenflödet i en villa eller en fastighet. Den är kopplad till vattenledningarna och använder sensorer för att mäta flödet. Om den upptäcker ett onormalt stort vattenflöde, vilket kan indikera en läcka eller en vattenskada, stänger den automatiskt av vattenförsörjningen. På så sätt förhindrar den att vattenskador uppstår genom att stoppa vattnet vid källan, vilket minimerar skaderisken.

Så väljer du vattenfelsbrytare

Utbudet på vattenfelsbrytare är stort och de skiljer sig åt, vilket kan göra det svårt välja rätt för just din fastighet. Som certifierade VVS-montörer med stor expertis på området hjälper vi dig välja en godkänd produkt lever upp till önskad standard och som är typgodkänd. Genom att välja en typgodkänd vattenfelsbrytare kan du vara säker på att få en produkt som ger rätt stöd. På marknaden finns idag ett flertal olika modeller av vattenfelsbrytare, allt från enklare varianter som avger en ljudsignal vid misstänkt läcka till modeller som stänger av vattnet direkt om en avvikelse sker. Det finns även mer avancerade modeller med användbara funktion, som att inkommande vatten i huset stängs av när du larmar på ditt inbrottslarm. Det finns självlärande vattenfelsbrytare samt vattenfelsbrytare anpassade för montering under diskbänk och diskmaskin.

Behöver du en rörmokare?

Vad kostar en vattenfelsbrytare?

Priset på en vattenfelsbrytare kan variera beroende på märke, modell och komplexitet. Generellt sett kan du förvänta dig att betala någonstans från ett par tusen kronor upp till några tiotusen kronor för en vattenfelsbrytare.

Det är viktigt att komma ihåg att kostnaden för en vattenfelsbrytare inte bara bör ses som en utgift, utan som en investering i säkerhet och förebyggande av vattenskador. Med tanke på att vattenskador är en av de vanligaste och dyraste skadetyperna i hemmet kan en vattenfelsbrytare spara dig från betydligt högre kostnader och besvär i händelse av en läcka eller översvämning. Dessutom erbjuder många försäkringsbolag rabatter eller lägre premier för fastighetsägare som har installerat en vattenfelsbrytare. Detta gör investeringen ännu mer fördelaktig på lång sikt. Viktigt är givetvis att du låter en behörig rörmokare göra jobbet, så se till anlita en fackman från en seriös VVS-firma som vår för att installera din vattenfelsbrytare. Hos oss ingår rådgivning så att du får rätt och godkänd lösning på plats.