Stopp i avloppet

Vad gör jag vid stopp i avloppen?

Stopp i avloppen är ett vardagsproblem som både väcker irritation och ställer till problem.

Vad beror avloppsstopp på – och vad kan jag göra? Går det att förebygga och när behöver jag ta hjälp av rörjouren? Detta och mer reder vi ut i denna artikel.

Läs mer

Stopp i handfat

Vad gör jag vid stopp i handfatet?

Plötsligt rinner vattnet i handfatet ut lite väl långsamt. Det kanske bubblar och det luktar illa från avloppet.

Vad gör jag vid stopp i handfatet – och hur kan jag förebygga det? Här ger vi tips och råd för åtgärder samt när det är läge att ringa rörjouren.

Läs mer

Toalettstol som lacker

Toalettstol som läcker – orsak och åtgärd

Toaletter som börjar droppa eller läcka är såklart är oroande. Som en av hemmets mer oumbärliga ting är den något vi definitivt är beroende av att den fungerar. Så vad gör jag? En WC-stol som läcker kan i vissa fall repareras, beroende på orsak, men en lösning kan också vara att byta ut toaletten. Tryggt att veta är att våra rörmokare hjälper dig lösa problemet med en toalettstol som läcker: Från felsökning till reparation alternativt installation av en ny toalettstol om det krävs.

Läs mer

Byta blandare

Byta blandare: tips för dig som planerar byta kran

Funderar du på att byta blandare i köket eller i badrummet? De flesta som byter blandare är i allmänhet ute efter en mer modern och mer klimatsmart blandare vilket är en utmärkt idé. I denna artikel går vi igenom hur det går till att byta blandare, handfasta tips och bra saker att tänka på. Som varför det ofta är en bra idé att anlita en rörmokare för jobbet.

Läs mer

Bubblar i avloppet

Det bubblar i avloppet – vad är fel och vad göra?

Åh nej. Det bubblar i avloppen, vattnet rinner långsamt och det luktar dessutom illa, vad göra? Som proffs på rör rekommenderar vi att du tar tag i problemet direkt och gör något åt det. I denna artikel berättar vi varför det bubblar och kluckar i ditt avlopp. Dessutom ger vi handfasta tips på vad du själv kan göra åt det, utöver att ringa Rörjour 24/7 och få hjälp av proffs.

Läs mer

Felsokning av din varmvattenberedare

Felsökning av din varmvattenberedare – så här gör du

Problem med varmvattenberedaren kan yttra sig på många sätt. Från otillräckligt varmt vatten till kallt vatten eller rentav för varmt vatten. 

Dessutom kan varmvattenberedaren läcka, producera missljud eller leverera vatten ur kranen som är missfärgat eller ha dålig lukt. Här får du tips från rörjourens proffs på hur du går tillväga med felsökning av din varmvattenberedare. Ibland kan du lösa problemet själv – i vissa fall behöver du kontakta en auktoriserad rörmokare.

Läs mer

Olika typer av varmvattenberedare

Olika typer av varmvattenberedare – så väljer du rätt

Står du inför att välja varmvattenberedare? En inte helt enkel uppgift eftersom det finns en mängd olika typer av varmvattenberedare precis som olika storlekar. Här delar därför rörjourens fackmän med sig av goda råd kring olika typer och storlekar av varmvattenberedare. 

Har du ytterligare frågor, kontakta oss direkt så hjälper vi dig både med att välja rätt varmvattenberedare och med säker installation.

Läs mer

Valja bergvarmepump

Välja bergvärmepump – är bergvärmepump rätt för mig?

Kanske funderar du på att välja bergvärmepump för att sänka husets energikostnad? Har du ett vattenburet värmesystem eller vattenburen golvvärme kan bergvärme definitivt vara ett bra alternativ för dig. 

Här kommer insikter från rörjourens proffs på området som kan hjälpa dig ta ställning till om en bergvärmepump är rätt val för dig.

Läs mer

Service av bergvarmepump

Service av bergvärmepump – vad kan jag göra själv?

Ju mer effektivt din bergvärmepump arbetar desto lägre blir dina uppvärmningskostnader – men för detta krävs att den är välservad. Regelbunden service av bergvärmepumpen utförd av fackmän ska därför ses som en smart investering. 

Utöver det finns det service du själv kan göra för att din bergvärmepump ska fungera bra. Därför kommer tips från rörjourens proffs på service av din bergvärmepump som du själv kan utföra.

Läs mer

Vattenutkastare

Installation av vattenutkastare – tips & råd vid byte

Senast uppdaterad: 1 juli 2024

En vattenutkastare, i folkmun kallad vattenkran utomhus, är en mycket praktisk lösning i en fastighet. Med en kran utomhus får du tillgång till vatten - oavsett om det är för trädgårdsbevattning, bilvätt eller andra utomhusaktiviteter. Som med alla hjälpmedel i hemmet kräver även vattenutkastaren underhåll; den slits och kan gå sönder och behöver bytas ut med tiden. 

I denna artikel delar våra VVS-montörer med sig av insikter kring installation av vattenutkastare, och en steg-för-steg-guide visar hur du går tillväga för att byta och montera en vattenutkastare själv. Behöver du hjälp kan vi snabbt och smidigt assistera dig med din installation.

Läs mer

Element

Välja rätt element – goda råd vid byte av radiatorer

Att vintern närmar sig och temperaturen börjar krypa nedåt är en årlig påminnelse om att elementens betydelse i våra hem. Kanske funderar du på att uppgradera dina radiatorer för att öka effektiviteten och komforten i ditt hem? Att byta ut gamla element är en investering som kan göra en stor skillnad, såväl för energibesparingar och inomhuskomfort som för det estetiska. Som experter inom elinstallation och VVS delar vi i denna artikel med oss av insikter samt vägledning vid valet av rätt element.

Läs mer

Varfor later mitt element

Varför låter mitt element?

Detta är en mycket vanligt ställd fråga till oss rörmokare. Element är en central komponent som hjälper till att hålla våra hem bekvämt varma under kalla månader. 

Men ibland kan de ge ifrån sig mystiska ljud och oljud som både kan vara oroande och irriterande. I den här artikeln utforskar vi några vanliga ljudproblem med element och hur du kan hantera dem för att återställa lugnet ditt hem.

Läs mer

Vattenfelsbrytare

Vattenfelsbrytare – ditt självklara skydd mot vattenskador

Att låta installera en vattenfelsbrytare i ditt hem är det bästa du kan göra för att minimera risken att drabbas av besvärliga och kostsamma vattenskador. 

Den stänger nämligen automatiskt av inkommande vatten till huset vid ett eventuellt läckage. En vattenfelsbrytare är därför en smart försäkring för ditt hus, och något som även försäkringsbolag värdesätter och ofta belönar med lägre premie.

Läs mer

Ballofix

Installation av ballofix – så får du kontroll av vattenflödet

En ballofix är en kompakt kranventil, en avstängningsventil som används för att reglera flödet av vatten i rörledningar. Dess smidiga konstruktion gör den idealisk för att stänga av eller justera flödet i trånga utrymmen där det kan vara svårt att komma åt större ventiler. 

I den här artikeln kommer våra VVS-experter att ta dig igenom hur en installation av en ballofix går till – och hur den kan vara en ovärderlig komponent i ditt VVS-system genom att ge dig kontroll över flödet av vatten.

Läs mer

Vattenlas

Installation av vattenlås – samt råd kring underhåll

Ett korrekt installerat vattenlås är avgörande för att säkerställa att ditt avloppssystem fungerar bra samt förhindrar problem med obehaglig lukt. 

I denna artikel går våra VVS-proffs igenom saker att tänka på som rör allt från underhåll till installation av vattenlås. Bra tips och goda råd som hjälper dig att hålla ditt avlopp i toppskick, oavsett om det gäller golvbrunn, handfat eller diskho.

Läs mer

Diskmaskin

Installera diskmaskin – goda råd från VVS-experten

Ska du installera en diskmaskin i köket därhemma? Oavsett om det handlar om nyinstallation eller om det helt enkelt är dags att byta ut den gamla till en mer modern, effektiv och hållbar diskmaskin, så behöver du få den på plats. 

I den här artikeln får du goda råd från våra VVS-montörer: om, när och hur du själv kan göra jobbet på ett säkert sätt och när du behöver ringa in ett proffs.

Läs mer

Rorjour reco

Rörjour 247 omdöme & recensioner

Senast uppdaterad: 11 juni 2024

Vi är stolta över våra kundrecensioner! Som en pålitlig och tillgänglig VVS-tjänst strävar Rörjour 247 alltid efter att se till att kunderna är nöjda med det arbete som utförs. Vi förstår vikten av att upprätthålla hög servicegrad och hålla våra kunder trygga med våra tjänster. För att säkerställa att våra kunder är nöjda, hänvisar vi oss ofta till kundrecensioner och återkoppling för att utvärdera vårt arbete.

Läs mer